OM OSS

AFFÄRSIDÉ
Vår affärsidé är att vara en trygg partner för såväl fastighetsägare som hyresgäster genom hela projektet – från första skiss till inflyttningsklar lokal.

ORGANISATION & KOMPETENS
Ankar Arkitekter är ett litet företag men har många spelare att tillgå på planen när så behövs. Vi har ett väl inarbetat nätverk bestående av både  husarkitekter och inredningsarkitekter. Vår styrka är att vi kan skräddarsy ett lämpligt team för just ditt projekt.

KONTOR OCH BOSTÄDER
Våra projekt innefattar framförallt kontor och bostäder. Två helt olika typer av byggnader eller funktioner men samtidigt finns en stark koppling mellan arbetsplatsen och hemmet. En sk ”aktivitetsbaserad layout” med aktiva/ sociala ytor respektive lugna/ privata zoner där vi människor rör oss fritt mellan de olika zonerna beroende på vad vi ska göra,  börjar bli lika självklar på arbetsplatsen som i hemmet.

VI TÄNKER INUTI BOXEN…
Kreativitet behöver ramar, och sällan är väl ramarna mer konkreta än just för en arkitekt. Bärande väggar, trapphus och hisschakt står där de står. Inte minst sätter projektets budget en gräns för vad som är möjligt. Att tänka inuti boxen har därför blivit lite av vår specialitet, och att göra det mesta möjliga utifrån de förutsättningar som finns.

ÄR MED HELA VÄGEN
Vår ambition är att vara delaktiga från första skiss tills dess att sista kudden ligger på plats. Vi försöker även slå hål på myten att arkitekten ”bara krånglar till det” genom att föra en konstruktiv dialog med byggarna under produktionstiden. Härigenom får vi också en mycket värdefull kunskapsåterföring.

Ankar om oss